Recensies


"Mijn leven mist een beetje Yin"

Als echte Yanger dender ik door het leven, ben altijd druk en ben ik het niet dan verzin ik wel wat om het wel te zijn. Meestal sta ik aan en nam daardoor weinig tijd om even stil te staan bij mezelf. Brigitte kende ik al als collega en nadat ze in haar heerlijke achtertuin een praktijk is begonnen trakteer ik mezelf regelmatig op een Yinsessie. Zodra ik de poort naar haar achtertuin opendoe komt er een rust over mij heen en mag ik gewoon even "zijn". Brigitte is een bijzonder mens zonder zweverig te zijn en geeft mij wat ik nodig heb.

Samen met mijn dochter heb ik de workshop gevolgd. Fijn om dit samen met mijn dochter gedaan te hebben. Kennismaken met Yoga was voor mijn dochter een bijzondere ervaring. Zij vond het fijn dat je even de rust kreeg en niets hoefde. Mijn dochter ervaarde Brigitte als een bijzondere vrouw en leuk dat zij in haar lessen baseerde op de verschillende gebieden in je lichaam.
Een les bij Brigitte is als een cadeautje aan jezelf wat ik iedereen zou gunnen.

Yolanda van Binsbergen

"Mijn eerste kennismaking met Brigitte was tijdens de Yin yoga PLUS workshops die zij verzorgt."

Deze Yin yoga lessen, waarbij zij ook haar kennis over yoga en het menselijk lichaam deelt, heb ik als heel prettig en waardevol ervaren.

Sinds begin 2020 breng ik eens in de 4-5 weken een bezoek aan haar fijne praktijkruimte voor 1-op-1 sessies. Het zijn sessies waarbij Brigitte yogahoudingen combineert met o.a. ‘Touch of Matrix’, een energetische behandelmethode.

Wat deze sessies voor mij zo prettig maakt is de rustige houding van Brigitte en het feit dat ze haarfijn aanvoelt wat ik op dat moment nodig heb.

Yvonne


"Dichter bij jezelf komen, liever zijn voor jezelf...."

Toen ik het gevoel had de regie over mezelf kwijt te zijn, ben ik op zoek gegaan naar hulp. Zo doorgaan wilde ik niet. En zo kwam ik bij Brigitte terecht. En wat voelde ik me welkom en vond ik door alle emoties heen rust en ontspanning en werd gehoord. De lessen tijdens de workshop zijn afwisselend, Brigitte voelt aan wat er nodig is en gaat daarmee aan het “werk” . Er ontstaat bij mij ruimte en krijg nieuwe energie. Het is voor mij elke keer weer een cadeau om de lessen te volgen.

Groet,

Astrid


"Met een zware burn-out ben ik bij Brigitte gekomen..."

In een groepsles kon ik toen niet staan.

Zelf yoga docent zijnde, ‘wist’ ik wat ik wel en niet zou moeten doen... maar Brigitte heeft me weer bij het voelen gebracht. Ze luistert zorgvuldig en betrokken en voelt precies wat er nodig is... Juist dieper ergens op ingaan in gesprek, of meteen de mat op en voelen door te doen. Brigitte heeft een fijne stem waar mijn lichaam zich zonder bedenkingen meteen aan over geeft.

De Yin houdingen zijn diep en past ze op de situatie aan. Ze weet wat er nodig is. Haar lessen geven altijd effect, waardoor processen in werking gezet worden. Soms confronterend, maar bovenal geeft het inzicht, ruimte en energie.

Zij heeft een bijzonder aandeel in mijn herstel betekend en nog steeds geven haar lessen mij precies wat ik nodig heb. Ik zou iedereen die meer wil halen uit yoga en een laagje dieper wil gaan in herstel of innerlijke ontwikkeling, haar lessen aan willen raden. It will lift your spirit!


Esther de Wind
Leerkracht/ Yoga docent


"Als ik bij mijn yogales ben geweest...."

...dan heb ik een weldadig ontspannen gevoel. Voel mij lenig en flexibel. Slaap als een roosje. De hele week heb ik er plezier van. De groepslessen/workshops zijn goed opgebouwd zowel wat betreft de poses als de informatie. Ik word er flexibeler door en er is persoonlijke aandacht omdat het een klein gezelschap is.

Marleen


"De kern woorden voor de workshop zijn voor mij: rust, moment voor mezelf, warmte..."

Ik word er flexibeler door en er is persoonlijke aandacht omdat het een klein gezelschap is. "De kernwoorden voor de individulele consulten zijn:" Dat heeft mij gebracht dat ik beter in m'n vel zit en inzicht in mezelf heb gekregen. De warmte en zachtheid van de 1 op 1 sessie spreken mij erg aan, ik heb me vooral altijd erg welkom gevoeld! Eigenlijk gun ik iedereen om me heen een paar consulten bij jou!

Linda


"Onbevangen en nieuwsgierig......"

.....ben ik in de Yin Yoga PLUS workshop gestapt en heb me laten verrassen door Brigitte. Ongelofelijk hoe zij haar kennis heel toegankelijk en gedoseerd overbrengt en laat voelen hoe je je lichaam en geest samen kan brengen. De houdingen, de muziek, in combinatie met Brigitte's aanwijzingen voelen prettig aan. Een aanrader voor iedereen die in "z'n hoofd zit" en wil leren"los laten"

Esther


"Yoga is een haven die je aandoet op je reis door leven, Brigitte is de havenmeester...."

Zij helpt bij het vervolgen van je tocht, of het uitzetten van een nieuwe koers.

Brigitte heeft me tijdens individuele Yoga sessies geholpen in te zien dat ik me in grote mate door verborgen blokkades liet en nog steeds wel eens laat sturen. Zij helpt me dit onder ogen te zien en geeft handvatten op weg naar herstel. Het is een heftig proces waar Brigitte onbevooroordeeld en liefdevol mee omgaat. Haar begeleiding is functioneel en warm, ik voel me welkom en veilig.

Naast de individuele begeleiding heb ik de Yin Yoga PLUS workshop gevolgd. Ook hierin laat Brigitte zien dat zij bijzonder kundig en toegewijd is, zij brengt zowel de mentale al fysieke essentie van de Yin Yoga over. Voor mij was deze workshop een waardevolle aanvulling op de individuele begeleiding. Het gaf verdieping in het lopende proces. Maar ook als er geen directe onderliggende noodzaak is, is deze workshop een moment van bezinning, het geeft verdieping, het is een moment van rust in het drukke bestaan met zijn overvolle agenda’s.


Hartelijke groeten, Paul de Vries


"Na een groot verlies en vol in de rouw.....,"

.......zocht ik voor mijzelf naar iets om de rust in mijn hoofd terug te krijgen.

In de zoektocht hierin kwam ik op het idee om yoga te proberen. Ik koos voor de individuele les die ik bij Brigitte hierin kon krijgen en haar uitleg hoe zij deze geeft. De klik was er vanaf het begin en de rust en het vertrouwen dat alles er mag zijn, heeft mij al snel veel gebracht.

Hierna zijn we ook het lichamelijke gedeelte aan gaan pakken met yin yoga. Ik kijk elke keer weer met veel plezier naar de lessen uit.

Jolanda Stoel


"Haar aanpak is een pareltje in het omringende zorgaanbod"


In een fraaie binnentuin , verscholen in hartje Bennekom, ligt de yogapraktijk van Brigitte. Zij helpt je daar op heldere, deskundige wijze en met ruime ervaring, om je eigen balans terug te vinden in een interessante, maar woelige wereld. Als je door mentale of fysieke tegenslag uit het het veld geslagen bent, je onveilig voelt en verstart, helpt Brigitte je weer op te krabbelen. Ze nodigt je uit, om bij jezelf naar binnen te wandelen, pijnpunten en vastlopende patronen te (h)erkennen .......en ruimte te scheppen voor nieuwe ervaringen; dus weer te kunnen groeien en verder te gaan met je leven.

Brigitte heeft hiermee fijntjes de vinger gelegd op een stijgende behoefte, die de "Gewone Zorg " vaak niet meer kan bieden:
"Individuele begeleiding met oprechte aandacht en zorg, in een veilige en rustige omgeving."
En dat zijn beslist onvoorwaardelijke behoeftes voor ons zelfhelend vermogen.

Wij worden er heel blij van!!

Dank voor je goede lessen, Brigitte!

Marion en Jan


"Ik kom al bijna een jaar bij Brigitte voor een yin yoga les...."

......en dat bevalt super goed. Naast dat het echt een kadootje aan jezelf is, heb ik er fysiek ook veel profijt van. Alle spieren en gewrichten worden weer lekker soepel en dat is heerlijk als aanvulling op mijn hardloopactiviteiten.

Verder is Brigitte zelf ook een hele inspirerende, kundige en heel lieve docente waardoor je, je heel erg welkom en thuis voelt.

Ik kan het echt iedereen aanraden.

Judy Nijman


"Al jaren wilde ik aan yoga gaan ‘doen’."

Boek gekocht, prettig muziekje erbij maar dat werkte toch niet voor mij. Yoga gaan doen bij een sportschool trok mij ook niet.

Toen hoorde ik over Brigitte en hoe zij yoga ‘geeft’. Na één keer yoga bij haar was ik verkocht. Niet alleen door wat yoga houdingen met/voor mijn lijf en leden doen maar (vooral) ook door de persoonlijke aanpak van Brigitte.

In mijn optiek vind je bij Brigitte een volledig ‘pakket’ waarmee ze je verder helpt op je eigen yoga levenspad! Voor mij is het zo dat wat Brigitte biedt meer is dan alleen yoga ‘doen’. Het heeft een positief effect op mij en op mijn gezin.

Ik ga iedere keer weer ‘gereset’ naar huis met voldoende input om ook thuis yoga te blijven doen.

G. uit Bennekom


"Via mijn vriendin ben ik bij jou terecht gekomen...."

.......en dat moest zo zijn.

Jij bracht mij daar waar ik al lange tijd niet meer bij kon en liet mij weer voelen.
Heel voorzichtig mocht ik op een mooie, gevoelige manier kennismaken met Yin Yoga.

Nu, enkele maanden later laat je mij ook de andere vormen van Yoga zien en zo mag ik weer heel langzaam voelen wie ik ben.

Het is goed bij je te zijn.

Bea


"Beperkingen of mogelijkheden?"

Door een lastige handicap onder mijn rechter voet ben ik fysiek van de ene in de andere moeilijkheid terecht gekomen. Uiteindelijk voelde mijn hele lijf verstijfd en verstramd aan. Omdat sporten en het beoefenen van yoga in een groep niet meer lukte, mijn leeftijd van 67 jaar speelt daarbij ook een rol, ben ik op internet op zoek gegaan naar een aanbod van alternatieve fysieke mogelijkheden voor oefening en herstel. Daar kwam ik de site tegen van Brigitte Botschuijver. Zij geeft Yogales op maat, afgestemd op de individuele behoefte en situatie van de deelnemer. Deze begeleiding biedt zij aan in een serene sfeer van ruimte en rust en haar behandeling is zorgvuldig.

In mijn situatie pakt de Yin Yoga heel goed uit. Door het herstellen van mijn bindweefsel en het creëren van ruimte in mijn bewegingsapparaat en ook in mijn geest, ervaar ik nu een verzachting in lijf en leden die maakt dat ik weer veel soepeler beweeg. Thuis oefenen is daarbij een uitdaging omdat ik kijkend naar de toekomst mezelf steeds opnieuw perspectieven wil blijven bieden.

Ank Grasman Krul


“Brigitte voelt wat ik nodig heb!”

De privé yogalessen bij Brigitte zijn telkens weer een cadeautje voor mijzelf. Zij voelt heel goed aan welke vorm van yoga en de daarbij behorende houdingen op dat moment het beste bij mij passen. In een prettige ruimte met op mij afgestemde prachtige muziek en heerlijke geurende kaarsen, is het optimaal ontspannen door in te spannen. En als je denkt dat je in een houding niet meer verder kunt, geeft Brigitte je fysiek en mentaal nog meer kracht om je grenzen een beetje verder te verleggen. Ik ben heel blij dat Brigitte op mijn pad is gekomen en kan iedereen aanraden eens een yogales bij haar te volgen!

Annelien


"Nooit gedacht naar Yoga te gaan."

.... en het ook nog leuk te vinden. De yoga bij Brigitte is geweldig, de manier waarop en de rust waarmee zij het doet spreekt mij heel erg aan. Omdat wij met z'n tweeën gaan is er veel persoonlijke aandacht. Ik blijf gaan!

Wim


“Ik ben positief verrast door Yin Yoga”

Afgelopen maart ben ik begonnen met Yogalessen bij Brigitte. Ik ben hiermee begonnen omdat ik zocht naar een nieuwe manier om te revalideren en te herstellen van mijn schouderblessure. Als vechtsporter kampte ik met een zwakke linkerschouder die na een ongeluk flink moest herstellen en aansterken. Middels Yin yoga merk ik dat mijn schouder flexibeler en vooral sterker wordt. Na vier sessies in de praktijk bij Brigitte heb ik veel yogaposes geleerd en geoefend die ik nu wekelijks thuis herhaal. Naast de krachttrainingen in de sportschool is Yin Yoga een perfecte toevoeging aan het herstelproces. Je wordt er heel flexibel van en ook helemaal zen. De locatie waar de lessen plaatsvinden bieden veel rust en een perfecte ambiance om Yin Yoga uit te oefenen. Wat ik goed vind aan Brigitte is dat zij zich helemaal verdiept heeft in mijn vechtsport en het ongeluk. Op deze manier kon ze mij de efficiëntste yogaposes aanleren. Omdat ik totaal geen ervaring had met Yoga vond ik het erg prettig dat Brigitte geduldig de tijd nam voor mij.

Ik ben erg tevreden met de begeleiding en het resultaat.

Namasté

Gideon (20 jaar)


"Yin Yoga, een onbekende wereld voor mij, door de zelf opgeworpen drempel"

Dat is veranderd!

Ruimte en aandacht, een zachte hand en prachtige klanken. Inspelend op wat er is, ga ik vaardig begeleid de Yin Yoga houdingen in.

Zachtheid en..........., stilte, rust, innerlijk(e) rust

Dankbare Yvonne


"Yin Yoga bij Brigitte"

Privé sessie op een fantastisch warme en lichte plek, waar ik me veilig voel. Waar je begeleid en uitgedaagd wordt om in totale ontspanning je aan houdingen over te geven, die op dat moment voor jou goed zijn. Brigitte stemt op jou de sessie af. Dus het is altijd weer anders. Zelf ervaren is mijn advies.

Na zo'n sessie kan ik er weer een tijdje tegen.

Voor mij is het altijd een feestje, een cadeautje aan mezelf.

Tanja


"Mijn yogalessen bij Brigitte zijn mij zeer waardevol."

Ze vormen een welkome, nee, zeer welkome afwisseling voor mijn zittend beroep, mijn verlangen naar hardlopen (om de dag) en dus een mooie balans tussen bewegen, zitten en stretchen. De ruimte waarin Brigitte haar yogalessen geeft is stil en sereen. De muziek die ze kiest en de woorden waarmee ze me begeleidt gedurende de les lijken voor mij gekozen. Ik ben altijd verbaasd dat ze precies dat zegt, dat ze me precies aanmoedigt waar ik dat nodig heb. Ik ben erg blij met mijn yogalessen bij Brigitte en kan haar zeker aanbevelen.

Roelien


"Ruimte"

In een warme, liefdevolle en vooral veilige omgeving durven los te laten, zowel fysiek als emotioneel. Wat een rijkdom! Ik heb ervaren dat de Yin Yoga houdingen, de begeleidende woorden van Brigitte en de prachtige muziek mij in alle opzichten ruimte geven. Was mijn lichaam eerst een bron van ergernis, nu begin ik geleidelijk aan vriendjes te worden met mijn lijf. Ik ben dankbaar dat mijn lijf me weer ruimte geeft, ondanks de pijntjes en verzet tijdens een houding. Een weggestopte emotie kreeg ineens ruimte, kwam eruit en kreeg een plekje. Wat ben ik blij dat ik dit samen met Brigitte mag ervaren.”

Terry


"Thuiskomen bij jezelf!"

Op zoek naar de balans tussen gevoel en ratio ben ik bij Brigitte terecht gekomen. De yoga studio is geheel met natuurlijke materialen ingericht en over ieder detail is nagedacht. Een fijne plaats om te zijn en Yoga les te hebben. Vooraf heb ik met Brigitte een intake gehad. Op basis van deze intake worden de lessen vormgegeven en wordt gewerkt aan de afgesproken "doelstellingen". Na mijn Yoga les voel ik me altijd weer voldaan en kan ik in de dagen erna de effecten ervan ervaren. Een absolute aanrader voor diegene die op zoek is naar een op de persoon toepaste vorm van Yoga in een intieme setting!

Sjoerd (50)