Yin Yoga

Het beoefenen van Yin Yoga is een mooie tegenhanger van het hedendaagse snelle hectische leven waarin je dagelijks te maken krijgt met vele prikkels die bewust of onbewust op je inwerken. Deze vorm van Yoga kan door iedereen worden beoefend. Tijdens de beoefening word je begeleid om in het moment te zijn, in contact met je lichaam en je gevoel. Bij de beoefening van Yin Yoga verblijf je gedurende een langere periode (tussen de 2 en 5 min.) in een zelfde pose.


Yin Yoga richt zich o.a. op het mobieler maken van onze gewrichten. Door langdurig in een houding te verblijven werk je diep in op o.a. bindweefsel. Hierdoor neemt de kwaliteit hiervan toe en worden bijvoorbeeld gewrichten beweeglijker. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Er ontstaat meer ruimte en flexibiliteit in het lichaam, in het bijzonder rond heupen, gehele rug, knieën en enkels. Dit maakt Yin Yoga ook een mooie aanvulling op je sport beoefening omdat je lichaam sterker, flexiberele en minder blessure gevoelig wordt.


Tevens bevinden de meridianen zich in ons bindweefsel, deze subtiele energiestromen beïnvloeden op hun beurt ook ons welzijn. Door diep op het bindweefsel te werken middels de verschillende yoga houdingen wordt je (subtiele) lichaam op een positieve wijze beïnvloed wat doorwerkt op je weerstand en weerbaarheid. Dit kan zich weer vertalen in een sneller herstel na fysieke of mentale problemen.